Tuzakların malzemesi çelik döküm olup 40 x 10 mm. Lama aralarına dizilmiştir. Tuzaklar aşağı bölüme çöp, taş vb. Malzemelerin mümkün olduğu kadar az düşmesi için üzeri 4mm. saç ile kapatılmış ve elektrostatik toz boya ile sarı renkte boyanmıştır. Birer metre uzunlukta 28cm eninde modüler şekilde maksimum 6m ‘ye kadar uzatılabilir. Tuzağın lastik patlatan bölümü  bu iş için yapılmış çelik dökümdendir. Yerine montaj için 50 x 25 cm’lik yer açılır ve bu açılan yere tuzak betonlanarak montaj edilebilir. Görevli ters yönden gelen araçlara manivela sayesinde tuzağı tam olarak yatırarak istenilen araçların ters yönden girmesine  izin verebilir. Tuzakların üzerinde ters yönden görülebilmesini sağlayan reflektif bant vardır.

Tuzaklar birer metre modüler sistem halinde imal edilmektedir. Her metrede 8 adet çelik tırnak bulunmaktadır.Tuzaklar standart olarak sarı renk elektrostatik toz boya ile boyanıp ters yönden bakıldığında fark edilmesi için her bir tırnağa yüksek performanslı beyaz renkte 3M Scotchlite reflektif folyo yapıştırılmıştır. Tuzak tırnaklarının sessiz olması için tırnakların yataklanmasında aşınmaya dayanıklı malzeme olan naylon 6.6 malzemeden burç kullanılmıştır. Ayni zamanda tırnağın üzerine darbeye dayanıklı ve özel profilden yapılmış kauçuk tampon yapıştırılmıştır. Tamponun orta kısmı darbeyi yumuşatmak için boşlukludur. Yine tırnakların tuzak kasasına sert bir şekilde çarpmasını önlemek için bu
kısmada darbeye dayanıklı ve özel profilden yapılmış kauçuk tampon yapıştırılmıştır.
Tuzak tırnaklarının yerden yüksekliği 8 cm. genişlik 35 mm. den  18 mm. ye daralarak uç kısmı sivrilen çelik döküm malzemeden  imal edilmiştir.Her bir tırnak birbirinden bağımsız olarak çalışmaktadır. Tuzak tırnak uçları lastiğe temas etmemesi için aşağıya doğru eğiktir.
Bu özellikten dolayı lastikten parça koparması önlenmiştir. Tuzak tırnaklarının montaj kasası 40x10mm. lama demirden imal edilip tırnaklardan boşta kalan yerler aşağıya daha az çamur ve pislik dökülmesi için 4mm. saç ile kapatılmıştır. Tuzakların zemine montaj kasası 50x50mm. köşebentten yanlarına ankraj demiri kaynatılarak yapılmıştır. Kasanın
zemine oturan yan tarafları komple 2 mm. saç ile kaplanmış ve paslanmaya karşı epoksi boya ile boyanmıştır. Kasanın köşebent kısmına sesi kesmesi için 4mm. kalınlığında 30mm. eninde özel kauçuk şerit kaplanmıştır. Tuzakların metresi 40 Kg. ağırlığındadır.